*GRATIS VERZENDING IN NL BOVEN €75*

Content over ons

Ons verhaal

Blinckstar staat sinds 2010 voor eigenwijze sieraden, waar altijd een balans is tussen vrouwelijk fragiel en stoer met een fluwelen randje.

Paulien Nooter is de eigenaresse van Blinckstar. Zij is altijd al creatief, en in 1995 ontstaat haar liefde voor kralen en sieraden. In 2000 start Paulien haar eerste bedrijfje "Beadaway" waarvoor zij kralen vanuit de hele wereld importeert om die vervolgens op internet te verkopen. Tevens begint zij dat jaar aan de opleiding tot goudsmid die zij in 2004 succesvol afrond. In de jaren daarop werkt Paulien als ontwerpster voor diverse bekende sieradenmerken. Maar altijd blijft het ondernemen de kop op steken, en zo ontstaat uiteindelijk in 2010 Blinckstar!

Per jaar heeft Blinckstar een zomer en een wintercollectie met meerdere thema’s, geïnspireerd op gebeurtenissen uit het leven van de ontwerpster. Alle sieraden worden met de hand in Nederland vervaardigd.

Materialen

De sieraden van Blinckstar worden gemaakt van materialen van over de hele wereld, zoals half-edelstenen, parelmoer, schelp, zoetwaterparels, glas, hout, keramiek en allerlei andere interessante, bijzondere en mooie grondstoffen.

Onze metalen onderdelen zijn Gold Filled, echt zilver en goud op zilver. Al onze materialen zijn nickelvrij.

Gold Filled (ook wel Rolled gold), heeft als kern voor de stevigheid een "basis metaal", oftewel een heel dun stukje metaal in het midden zoals messing, met relatief gezien heel veel goud er om heen (zie afbeelding). Gold Filled moet, net als echt goud, gekeurd worden. Er zit dan ook altijd een merkje in. Goud heb je in verschillende karaten: 14, 18, 20, 22 en 24kt. 24kt goud is puur en zuiver goud, daar kun je met je tanden een afdruk in maken. Hoe lager je gaat in gehalte hoe meer andere metalen erin verwerkt zitten en hoe harder het goud wordt. Gold Filled heeft als het ware 100 keer meer goud dan Gold Plated materiaal en gaat daarom bijna je leven lang mee! Het basis metaal en het goud wordt doormiddel van hitte en druk aan elkaar bevestigd.

Gold Plated heeft vaak een veel dikker basis metaal in het midden en een relatief dun laagje goud er overheen. Gold Plated kun je wel dikker of dunner laten vergullen maar het materiaal Gold Filled gaat altijd langer mee.

Goud op zilver wordt ook veel gebruikt, dat is als basis echt zilver 925 met daarover heen een laagje goud, dit kan ook dun of dik, maar helaas zal goud op zilver altijd uiteindelijk zilver worden omdat het er af slijt, dus uiteindelijk houd je dan zilver over. Als de laag goud dik genoeg is dan mag het artikel ook Vermeil heten, maar dan moet de laag minstens 2.5micron goud bevatten. Dit gaat wel meerdere jaren mee, maar uiteindelijk is het nog steeds minder dan Gold Filled.

Dutch
Dutch